Bondungel till liten under...

Ja, vad öser hon ur sig för rappakalja nu då? Jo, sisten ut till Galleri Hemsytt för presentation kommer här min modell på underbyxor. Eller om man hellre vill säga trosa/kalsong. Eller varför inte trosong? Jag har provat och modellen funkar precis lika bra på flickor som på pojkar från stl 98-128. Så "små" pojkar som 7-8-åringar har ju inga direkt skrymmande paket att förvara i kalsongerna så därför behövs inget extra "pös" framtill. Bondungel det är helt enkelt en ihopdragning av bondgård och djungel eftersom det är i dessa två tyger från JNYdesign som jag har lyckats skapa lite underplagg. Det är en trosa/kalsong i vardera storlek från stl 98-128 och i vardera tyg. Totalt 12 par små underbyxor. De är lite pilliga och pyssliga att hålla på med, men passformen är riktigt god och de jag hitintills sålt har fått mycket gott omdöme. Framför allt utav barnen som har fått dem. Det ser jag som ett riktigt gott betyg. Till bondgårdsunderbyxorna fick jag tyvärr plocka fram en muddväv från S&S. Det blir eg lite för tjockt till kantning av underbyxor, men det funkar. Även till djungelunderbyxorna tog kantbandet slut och då kom jag på idén att använda djungeltyget själv till kantning. Blev tunnt och bra och nästan de två bästa paren faktiskt. Trosorna/kalsongerna ser lite olika ut eftersom jag sytt dem på lite olika vis. Men det gör dem ju bara ännu mer unika. Nu kommer bilderna...


Underbyxorna i bondgårdstyg stl 98-128 (enkelstorlekar). Turkost kantband fick avsluta det hela.


Underbyxor i djungeltyget i stl 98 & 104. Dessa två paren fick djungeltyget som kantband också.


Och till sist de fyra paren i stl 110-128 med röda kantband precis som tröjor & bodys.

Kategori:

Djungeldjuren igen...

Ja, inte riktigt en favorit i repris, men nästan. Nu kommer bodysarna sydda i djungeltyget. Jag hade lite otur gällande bandkantningen på dessa bodysar och det blev ganska många upprepade sömmar för att därefter börja om igen. Och det visade sig dessutom att jag blev tvungen att skarva bandet till den största omlottbodyn. Nu blev det relativt diskret, men jag tycker ändå att det är trist att behöva göra ett sådant "drag". Jag har egentligen inte så mycket att säga om bodysarna i övrigt och att de har hamnat hos Galleri Hemsytt förstår ni nog redan vid det här laget så det är nästan onödigt att säga ;-). Så till bilderna:


Små söta bodys i stl 50-68. Nästan så man blir lite bebissjuk när man sitter och syr.


Ja bodysarna i stl 74-92 är nästan lika söta de. Men inte riktigt lika. De andra är ju så smååå!

I djungeln, den stora djungeln sover lejonen...

Lejonkungen var det visst. Nu saknas just lejon på detta tyg från JNYdesign, men det finns många andra härliga djur. Färgsprakande så det räcker till och det finns många härliga färger att ta upp på kantbanden. Men jag har fastnar allra mest för rött. Tycker rött tar fram det allra, allra bästa ur tyget och lyfter det ett snäpp högre än alla andra färger. Och ja, givetvis är även detta sömnad till Galleri Hemsytt. Som de flesta tyger jag syr i numera så är detta i bomull/lycra, men det är lite "slinkigare" än JNYs övriga tyger av samma kvalitet. Lite mer svårsytt, men fullt hanterbart och jag gillar det! Dessa plagg som jag presenterar är ett resultat av den sista veckans arbete innan Galleriets början. Peppar, peppar flöt det mesta på fram till slutspurten av t-shirtarna. När det skulle fållas upp så fick jag byta nål inte mindre än två gånger p g a hoppstygn. Sedan skötte sig maskinen exemplariskt igen. Nu till t-shirtarna:


T-shirt stl 86 & 92


T-shirt stl 98-128


Detalj på bodys i stl 74-92, knäppningen i raglanskärningen.